Tieto ranajky som jedla raz u Renatky. A boli strasne dobre.
Takze ich robievam casto aj teraz.
Premyslam preco ich mam tak velmi rada. Asi je to preto ze som bola na ne zvyknuta od malicka.
Takze, podme na to.
Jedina poznamka, nepisem presne mnozstva jednotlivych ingrediencii. Myslim ze najma co sa tyka cesnaku, kazdy ma inu mierku. Ja vravim, ze cim je ho viac tym lepsie :-)
Potrebujeme:
Krajce chleba podla potreby (cca 2 na osobu)
Olivovy olej (prip. iny oblubeny tuk na vyprazanie)
Vajicka
Sol
Mlete cierne korenie
Kari korenie
Rozotrety cesnak
Troska studeneho mlieka
Sezonna zelenina ku slanemu variantu (paprika a rajciny sa osvedcili asi najviac).
K tomu zalejeme velky krcah cierneho caju, do ktoreho
vytlacime pol az cely citron. Cukor podla chuti.
Postup:
Vajicka rozslahame v hlbokom tanieri spolu s mliekom. Pridame rozotrety cesnak, osolime, okorenime, a pridame aj kari korenie.
Krajce chlebika obalime vo vajicku, a opecieme z oboch stran na horucom tuku.
Chlebiky vo vajci mozeme podavat bud na slano, ale aj na sladko.
Sladky variant - hotovy chlebik posypeme krystalovum cukrom, pripadne potrieme oblubenym lekvarom.
Slany variant - tesne po dopeceni polozime na horucu stranu chlebika platky syra. Ku slanemu variantu nakrajame zeleninku.
Podavame rano, vsetko cerstve, teple az horuce.
A nezabudnite prihodit aj usmev a dobre slovo. Bez nich to akosi inak chuti :-)
Ohromne ranajky.
18.10.2008 10:36:40
Komentáre
mmmmmmnam :)
mnaam
Od Plamienka
som rada ze som vas potesila!
by ma nenapadlo
plam vari
nebehaj bosa
sprav mi tie vajcia
zaplatim grajciar
Rosička, rosa
po vajcia bosá?
Na praženicu
som ešte malé,
musíš ísť ďalej...
Od Plamienka
na dialku nehladim
rosicka labky umyva
a ze je studena?
aspon sa zobudim!
:-)