Plamienok

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kuracie kusky v zelenej omacke.

Toto genialne jedlo som sa naucila v Holandsku. Jednoduche, chutovo vyvazene ... idealne napriklad ako vecera pri svieckach. Vazne, neklamem.

Potrebujeme:
1 balenie cerstvych vajecnych cestovin (tagliatelle)
2 ks zaudenych kuracich prs
2 kelimky pochutkovej kyslej smotany
1/2 pohara Pesto Genovese
Trosku sucheho bieleho vina
Hlavicka brokolice

Postup:
Tagliatelle uvarime v osolenej vriacej vode (al dente cca 4 minutky).
Rovnako uvarime brokolicu. Rozoberieme na ruzicky, varime nie celkom do makka.
Ak mate moznost urobit brokolicu na pare, este lepsie.

Kuracie prsia pokrajame na vacsie kusky. Vlozime do kastrola, a zalejeme kyslou smotanou. Dame hriat na mierny plamen. Po chvilke pridame pesto, a na zaver prilejeme trosku bieleho vina.
Nechame celu zmes poriadne prehriat. Pozor, nesmie sa varit!

Podavame na vyhriatych tanieroch, porciu tagliatelle, s kuriatkom v omacke, a par kuskami brokolice.
Idealne je podavat k mnamke vychladene biele vinko, to iste s ktorym ste varili.





Plamienok vari | stály odkaz

Komentáre

  1. mnammm :)
    len chute robis plamienok :))
    aaa to kuriatko sa tam spravi?
    publikované: 18.10.2008 16:34:12 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Od Plamienka
    ziaden strach, kuriatko staci len prehriat
    zaudene kuracie prsia pouzivam aj studene do salatov
    publikované: 20.10.2008 06:25:10 | autor: Plamienok (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014